Weidevogelgroep Hof van Twente

De Stichting Weidevogels Hof van Twente is onderdeel van Hooltwark.

De vrijwilligers van deze groep zijn regelmatig in het veld actief  om de weidevogel te beschermen. Dit gebeurt meestal door het markeren van de nesten, zodat de landbewerker hier rekening mee kan houden.

Wist u dat het een genot is om met deze natuurmensen op pad te gaan en gezamenlijk nesten te zoeken die u dan markeert?

Heeft u interesse in de natuur en de weidevogel in zijn algemeenheid? Meld u dan aan als weidevogelbeschermer via een mail naar   info@hooltwark.nl

Wij leren u graag het tellen van vogels, het volgen en helpen bij het in stand houden van de weidevogel.  Wij verzorgen graag de nodige opleiding.

Info vind u op de site van Weidevogelshofvantwente

Jong geleerd is oud gedaan

Ook de jeugd die geïnteresseerd is in vogels en de vogelbescherming willen we graag op dit gebied iets leren.

Jeugd met interesse in de natuur en de vogelstand brengen wij graag de nodige kennis bij.

Ondersteuning van de weidevogels

De weidevogelbescherming in het werkgebied van Hooltwark valt niet onder de door het rijk aangewezen weidevogel kerngebieden. Dit betekent  dat er vanuit het rijk geen subsidie wordt verleend aan de boeren die aan weidevogelbescherming doen.

Wilt u de weidevogelbescherming in Twente ondersteunen en bijvoorbeeld een paar nesten adopteren? Voor € 50,- per jaar adopteert u een weidevogelnest van bijvoorbeeld de kievit, de grutto, tureluur,of patrijs. Mail uw naam en adres naar ‘info@weidevogelshofvantwente.nl‘  en de mededeling “weidevogelsponsoring”.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!